Хванаха контейнер с фалшиви раници на Пристанище Варна – Запад

01-port-varnaМитническите служители на Пристанище Варна – Запад разкриха и задържаха контейнер с детски раници и несесери, имитиращи световноизвестни марки.

По метода „анализ на риска“, извършен от служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване“ при Митница Варна, контейнерът, пристигащ от Китай, е селектиран за проверка, съобщават от пресцентъра на Агенция „Митници”.

При проверка става ясно, че в контейнера са натоварени 4769 детски раници и несесери с изображения на известни анимационни герои: от актуалните принцеси Ана и Елза от „Леденото кралство“, през смърфовете, Спайдърмен, Маккуин Светкавицата , Хелоу Китти, Уинкс и Дора Изследователката до класическите герои Мики Маус и Мечо Пух.

Стоките менте са били предназначени за българския пазар. Получател на контейнера е софийска фирма.

Преди по-малко от месец служителите на Митница Варна разкриха отново на Пристанище Варна Запад пристигащ от Китай контейнер с 5079 дамски чанти и куфари, имитиращи луксозни световноизвестни марки.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морското оборудване

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морско оборудване, пише в издадено от Европейската комисия мотивирано становище. В