Откриха централното управление на ИАРА в Бургас

Новото Централно управление на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури“ бе открито в Бургас, в присъствието на премиера Бойко Борисов и министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

„Преместихме седалището на агенцията от София в Бургас, защото в област Бургас са регистрирани най-много пристанища, както и над 50 % от общия брой риболовни кораби за страната. По-голяма част от рибопреработвателните предприятия също са в Бургаска област. С преместването на ИАРА в морския град ще се подобри съвместния контрол и с Гранична полиция върху риболовните дейности и ще се улесни комуникацията на администрацията с риболовците и с научните организации, извършващи изследванията на рибните популации в Черно море“, коментира премиерът Борисов. ЮЮ

Преместването е част и от изпълнението на Стратегията за децентрализация 2006-2015 г. за предоставяне на по-качествени услуги на гражданите.

На събитието присъстваха и министрите на околната среда и водите Ивелина Василева и на транспорта Ивайло Московски, кметът на Бургас Митко Николов и народни представители от региона.

Снимки: ГЕРБ

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.