Усвоени са 60% от квотата за улов на калкан

kater-iara57 специални разрешителни за улов на калкан са издадени от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна. Това съобщи за радио „Фокус” – Варна Стефан Бакърджиев, началник на отдел „Рибарство и контрол” – Варна към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Разрешителните са издадени до влизането в сила на забраната за улов на калкан във водите на Черно море, която бе до 15 юни.

„До този момент е усвоена около 60% от квотата за улов на калкан за тази година”, допълни Стефан Бакърджиев. Останалите 40% ще бъдат усвоени до края на годината.

Стефан Бакърджиев каза още, че бракониерските прояви намаляват през последните години.

„Работим изключително добре с полицията, която съдейства при установяване на бракониерска проява. Имаме съвместен план за взаимодействие с Гранична полиция, Морска администрация и агенцията по безопасност на храните. Планирали сме и съвместни проверки с Комисията за защита на потребителите. Добре работим с институциите и имаме тяхната подкрепа”, посочи Стефан Бакърджиев.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент