40 кораби за сезонен превоз на хора са преминали преглед във Варна

kater-spasitel-3От другата седмица започват активните проверки на Морска администрация – Варна. Това съобщи кап. Валентин Енчев, директор на ИА „Морска администрация” в града, предаде репортер на Радио Фокус” – Варна.

Той посочи, че това лято проверките са се забавили, тъй като сезонът към момента е малко по-слаб. Приоритетно ще се проверяват морските съдове за превоз на хора.

„Там се возят много туристи и съответно има повече слабости, като претоварване или свързани с техническата годност.”, каза още кап. Енчев. Той добави, че преди началото на активния сезон всички лодки минават проверки, но такива се извършват регулярно и през следващите месеци, за да се гарантира безопасността на хората.

Към момента в „Морска администрация” – Варна са минали преглед над 40 кораби за сезонен превоз на хора, като е възможно броят им да се увеличи. За сравнение миналата година регистрираните лодки са били 65 на брой.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент