Обсъждат най-новите иновации в корабоплаването

koraboplavaneМеждународната морска конференция „e Nav-e Mar Black Sea“ се провежда във Варна. В рамките на конференцията ще бъдат обсъдени най-новите иновации в морския бранш и тяхното въвеждане в практиката. По думи на Цветомир Върбанов, отговарящ за симулаторите в Български морски квалификационен център (БМКЦ) нещата в световното корабоплаване не приключват с GPS-и или наличието на електронни карти, защото това е само първата стъпка на цифровизацията на морското корабоплаване, предаде Фокус.

Той добави, че идеята е колкото може повече от новите технологии да получат своето приложение и в морския флот. „Говорим не само за подобряване на връзките и точността на позиционирането на корабите, но и за много по-бързо взаимодействие между портовете и операторите на кораби“, добави експертът.

Като цяло целта на конференцията е да се търсят възможности за прилагане на нови практики, които ще облекчат работата на корабите, особено в частта за обработка на документи.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент