Очаква се прехвърлянето на капитан Светлозар Собаджиев

svetlozar-sobadzhievБългарският капитан Светлозар Собаджиев, който лежи в панамския затвор „Ла Хоя“ скоро ще бъде прехвърлен в български затвор. Той подаде искане за трансфер в България и изпрати документите си до българската прокуратура, за съгласие, че нашата страна е готова да приеме лицето Собаджиев. Те бяха подписани и изпратени обратно до Панама, където чакат потвърждение. Веднага след това капитанът ще бъде трансфериран тук, където ще излежи остатъка от присъдата си, съобщи кап. Димитър Димитров – председател на Управителния съвет на Българската асоциация на морските капитани, цитиран от Петел.

Припомняме, че Собаджиев бе задържан на 28 март 2011 г. в Кристобал, когато на управлявания от него холандски кораб “Маас Трейдър” са открити 169 кг кокаин. Българинът нееднократно заявяваше, че няма нищо общо с наркотика. Той беше осъден на 10 години затвор, като присъдата бе намалена на 6 години и 7 месеца. От тях за излежаване остават малко повече от две.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент