Над 120 заявки за Европейското първенство по ветроходство в Бургас

IMG_2249До момента има подадени 120 заявки за участие в Младежкото европейско първенство по ветроходство клас 420 и 470. Престижното спортно събитие, което ще се състои между 7 и 15 август, се организира от Яхт клуб „Порт Бургас” и „Пристанище Бургас” ЕАД.

Крайният срок за записване изтича в края на юли и очакванията на организаторите са до тогава да се запишат между 200 – 250 участници. ”Забелязва се, че имаме заявки и от страни извън Европа. Към момента има желания за участие на отбори от страни от още три континента – Аржентина, Индия, САЩ, Израел, Хонк Конг”, каза Евгений Мавродиев, президент на Българската федерация по ветроходство, в чийто календар е международното състезание.

Изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов посочи, че организацията за провеждането на състезанието е добра. До края на седмицата ще започне изграждането на двете нови халета за яхтите: ремонтно и основно. Строителството е на стойност 310 000 лева. Публичната процедура за избор на изпълнител на строителството приключи, като с изграждането на спомагателните съоръжения ще се предоставят отлични условия на участниците от различните държави.

Организаторите Яхт клуб „Порт Бургас” и Пристанище Бургас, в партньорство с Българската федерация по ветроходство и Община Бургас очакват силна подкрепа от местния бизнес за успешното провеждане на най-голямата ветроходна проява в Европа за 2015г.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент