„Ден на траур за българската икономика”, обявиха в „БМФ Порт Бургас“

143531518159445Служителите на „БМФ Порт” – Бургас излязоха на мирен протест срещу планираното увеличение на цената на промишлената електроенергия. Точно в 12,30 часа пред входа на „Пристанище Запад“ около 50 души издигнаха плакати „Няма да плащаме кражбите в енергетиката”, „Ден на траур за българската икономика”, „Протестиращото „БМФ Порт” Бургас ЕАД – опора на правителството за реформи в енергетиката”, „Спираме работа днес, за да не затворим изцяло утре”.

„Вдигането на цените на електроенергията ще доведе до вдигане на себестойността на нашите услуги. В условията на конкурентност между българските, румънските и турските пристанища това ще доведе до оттегляне на товародатели от нашите пристанища. Поскъпването на тока ще се отрази негативно на цялата ни дейност”, каза пред медиите Иво Наков, юридически съветник на „БМФ Порт Бургас“, цитиран от  Флагман. Все още не сме правили финансови разчети, това предстои, за да определим какво завишение ще има, ако се увеличи цената на тока, каза още той.

„За момента тук не се предвиждат съкращения, дори броят служители се увеличава поради необходимостта на производствения процес. Не се знае обаче какво ще стане в бъдеще”, добави Наков.

Към момента в „БМФ Порт” – Бургас работят около 850 души, като средната заплата е 1300 лв. Само за миналата година са вложени над 50 млн. лв. за развитие на пристанищната инфраструктура.

За час работниците от бургаския завод „Спартак“ и от пристанището се присъединиха към националния протест, изразяващ недоволството от очакваното поскъпване на цените на промишления ток.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент