Гориво от 140 танкера е влязло безотчетно у нас

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Горивото на 140 танкера е отишло по земеделци и по транспортни фирми, вместо да бъде отчетено. Това заяви в ефира на „Нова“ депутатът от „Патриотичния фронт“ Емил Димитров-Ревизово в коментар за контрабандата.

„Премиерът Бойко Борисов е „събрал сили” да посочи имена, които са пряко свързани с конрабандата в страната“, каза Ревизоро и сподели, че „Патриотичният фронт“ ще подкрепи министър-председателя в решението му за създаване на митническа полиция.

Проблем има с други доставки на останалите осем пристанища по черноморието, където няма нито един митнически уред. Той разкри случай с танкер, който е тръгнал от Гърция, стигнал е до едно от тези пристанища, на които няма уреди, а след това горивото е закарано в София. То е било на стойност 8.538 млн. лв., като за него явно не са платени данъци и хазната е ощетена. По данните, с които Ревизоро разполага, става въпрос за над 140 такива танкера.

Той е сигнализирал колегите си в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, които обаче му обяснили, че в момента се правят нови уреди в „Лукойл“ и за други няма възможност“. „Когато има един голям производител и трима-четирима малки около него, ако спреш големия продавач, малките ще увеличат обема си”, обобщи Димитров.

Той допълни, че има две-три фирми, на които продажбите се увеличават драстично и които трябва да бъдат посочени от премиера Бойко Борисов.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Калин Стоянов: „Балчик“ ще бъде активиран и в операции по търсене и спасяване на море

На Морска гара - Бургас бе именуван новият кораб "БАЛЧИК" на "Гранична полиция". Кръстница на 45-метровия гранично-полицейски кораб стана главен комисар Росица Димитрова,

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме