Руски милиардер строи най-голямата ветроходна яхта в света

white-pearlРуският милиардер Андрей Мелниченко финансира строителството на най-голямата, според него, ветроходна яхта в света.

Съдът ще бъде дълъг над 150 метра.

Всъщност Мелниченко е започнал строителството на своята яхта-мечта още през 2012 година, но едва сега проектът му излиза на бял свят, след като няколко специализирани сайта разпространиха първи снимки на яхтата, която носи името WHITE PEARL.

Очаква се точно след година яхтата-гигант да бъде предадена на руския милиардер, който е натрупал състоянието си с различни бизнеси в банковия сектор, търговията с метали, торове и много други.

Интересно е да се отбележи, че Мелченко е собственик и на друга мега-яхта – футуристичната „A“, която се превърна в най-сниманата моторна яхта в света. WHITE PEARL се строи от корабостроителници Nobiskrug в Кил, Германия.

Според информация от неназовани източници WHITE PEARL ще бъде със свръх луксозен интериор, а модерни системи на борда ще осигуряват минимално въздействие над околната среда.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от