Руски милиардер строи най-голямата ветроходна яхта в света

white-pearlРуският милиардер Андрей Мелниченко финансира строителството на най-голямата, според него, ветроходна яхта в света.

Съдът ще бъде дълъг над 150 метра.

Всъщност Мелниченко е започнал строителството на своята яхта-мечта още през 2012 година, но едва сега проектът му излиза на бял свят, след като няколко специализирани сайта разпространиха първи снимки на яхтата, която носи името WHITE PEARL.

Очаква се точно след година яхтата-гигант да бъде предадена на руския милиардер, който е натрупал състоянието си с различни бизнеси в банковия сектор, търговията с метали, торове и много други.

Интересно е да се отбележи, че Мелченко е собственик и на друга мега-яхта – футуристичната „A“, която се превърна в най-сниманата моторна яхта в света. WHITE PEARL се строи от корабостроителници Nobiskrug в Кил, Германия.

Според информация от неназовани източници WHITE PEARL ще бъде със свръх луксозен интериор, а модерни системи на борда ще осигуряват минимално въздействие над околната среда.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент