Проверяват съдовете за сезонен превоз във Варна

lodka-za-razhodkaИзпълнителната агенция „Морска администрация“ във Варна започна проверки на лодки за разходки в периметъра от румънската граница до нос Емине. Досега са регистрирани 368 джета, а лодките за сезонен превоз са 47. Според к.д.п. Валентин Енчев, директор на ДМА – Варна, сезонът е много слаб, а засега са открити само 11 водни бази. Ако слабата заетост на сезона се запази, администрацията ще редуцира част от планираните проверки.

„Много слаба активност на плавателни средства на море, независимо от това нашите инспектори са проверили 11 плавателни съда, от които пет лодки за разходка. Прави впечатление това, че четири от тях са били в Камчия и една на морска гара и никакви други лодки за разходки или с другото им име, както ги наричаме, за сезонен превоз на хора, никакви други такива лодки не са забелязани в морето в района, което означава, че просто няма пазар в момента за тях“, допълни още к.д.п. Енчев, цитиран от БНР.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морското оборудване

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морско оборудване, пише в издадено от Европейската комисия мотивирано становище. В