Гръцки корабособственици поемат курс към Кипър

garciya-koraboplavane

Гръцки корабособственици обмислят изнасяне на бизнеса си в Кипър, заради финансовата криза в страната и възможните за увеличения на данъците. Това каза генералният директор на Кипърската морска камара Томас Казакос, цитиран от вестник „Cyprus Mail“.

По думите на Казакос все повече собственици на кораби се обръщат към камарата с въпроси за данъчното облагане и административните процедури за стартиране на бизнес на острова. „Напълно нормално е след като в Гърция ситуацията е толкова нестабилна, бизнесът да погледне към нас, към Кипър“, смята Казакос.

Морската камара на Кипър разпространи сред медиите съобщение, според което кризата в Гърция не би засегнала морската индустрия в републиката, добавяйки че корабния регистър на страната е единственият „отворен“ в ЕС, който позволява регистрация на кораби, които са собственост на чужди компании.

40% от всички кораби, които плават под флага на Кипър са собственост на корабособственици от Гърция. Около 4% от всички търговски кораби в света плават под флага на островната република.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент