За 40-и път стартира регата “Порт Варна”

Фото: Йеп
Фото: Йеп

Юбилейното, 40-о издание на регата “Порт Варна” ще стартира на 10 юли. Този петък от 12 до 18 ч. ще се приемат заявките за участие. Това ще стане в регатния офис на яхтклуб “Кап. Георги Георгиев – Порт Варна”.

При обявяването на приоритетите си в началото на годината от клуба коментираха: “В стремежа си да постигнем поставените цели за детското ветроходство и липсата на средства тази регата беше със затихващи функции. Тази година сме взели решение тя да бъде организирана на ниво.”, припомня Черно море. Гонките в спортната надпревара трябва да започнат по обяд в събота. Преди това ще бъде проведена шкиперската конференция.

Регатата ще се проведе в национален клас „Конрад 25Р“ – Петерсон и клас “Свободен”. Класовете ще се обособяват при участие на три и повече яхти, уточняват организаторите. В неделя началото на гонките също е насрочено за обяд, а награждаването на победителите ще бъде от 18 ч.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент