Три кораба потънаха край Тайланд

c1_616996_620x413

Контейнеровоз, риболовен кораб и баржа потънаха в Андаманско море за 48 часа, съобщиха властите в Тайланд. Като причина за инцидентите властите сочат тежката хидро-метеорологична обстановка и недоброто техническо състояние на плавателните съдове.

Главният двигател на плаващия под флага на Камбоджа контейнеровоз SINARAN ANDAMAN аварира, съдът е снесен на скалист бряг край о. Кое. 10-членният екипаж на кораба е бил спасен от военноморските сили на Тайланд.

Два часа по-рано риболовен кораб ANYA NAMCHOKE се преобръща край о. Кох Рача Нои. Властите уточняват, че съдът също е имал проблеми с двигателя. 6-членният екипаж е спасен с хеликоптер на ВМС.

Третият регистриран инцидент е с потънала баржа, превозвала строителни материали. В момента продължава търсенето на шестимата моряци от екипажа й. Издирването се провежда във водите между островите Пукет и Кох Рача Яи.

Към момента ВМС не съобщават за установено замърсяване, публикувани снимки в местни медии показват паднали контейнери от борда на SINARAN ANDAMAN.

Maritime.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент