Газпром прекрати договора със Saipem за „Турски поток“

iujen-potokДъщерната компания на „Газпром“ – „Южен поток транспорт“ (South Stream Transport B.V.) е решила да развали договора с италианската компания „Сайпем“ (Saipem S.p.A.), за която се очакваше да започне работа по полагане на тръбите от „Турски поток“.

„Сайпем“ беше наета да полага тръбите по спрения вече проект „Южен поток“.

В съобщение до медиите от „Южен поток транспорт“ заявяват, че двете компании не са могли да постигнат споразумение по много работни и търговски въпроси, съобщи Mediapool.

Предварителните оценки са, че морската част на „Турски поток“ се оценяваха на 3.3 млрд. долара, колкото и първата част на спрения „Южен поток“.

В понеделник „Газпром“ съобщи, че е решила да прекрати разширението на системата от газопроводи, които се планираше да бъдат използвани в рамките първо на проекта „Южен поток“, а после на заменилия го „Турски поток“.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на