Ученици от Морската гимназия мерят сили на морски лагер в Хърватия

Lager13072015През лятото на 2014 г. Българската военноморска конфедерация организира летен средношколски лагер под егидата на IMC, чиито член е и БВМК. Съдействието на Община Варна, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и други организации показа, че въпреки трудностите в новите условия, организирането на подобни начинания спомага за възпитанието на децата ни.

На 11.07.2015 г. представителна група от 10 ученика, основно ученици от Варненската морска гимназия под ръководството на о.р. капитан ІІ ранг Митко В. Методиев (преподавател в това учебно заведение) отпътува от жп гара Варна за гр. Опатия (Хърватия), където ще участват в летен морски лагер, предаде Морски вестник. За около две седмици българските момчета и момичета ще демонстрират знанията си и уменията в морското дело пред деца от Австрия, Италия, Германия, Великобритания и други.

Ще се завържат нови и затвърдят стари познанства. Отново Община Варна оказа неоценима помощ за организирането на участието в летния лагер. В групата участват едни от най-изявените ученици в състезанията по морски спортен многобой. Българската федерация по тази дисциплина си е поставила за задача да популяризира своя опит в работата си със средношколците.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини