Само при публични събития отварят зоната до Морска гара – Варна

Историята на Пристанище Варна изплува пред круизните туристи

Снимка: Maritime.bg
Снимка: Maritime.bg

Само при събития от публичен характер ще бъде отворена зоната около 1-во и 2-ро кейови места на „Пристанище Варна“ ЕАД. Това съобщиха от пресслужбата на пристанището. От там добавят, че пред круизните туристи вече „изплува“ историята на пристанището. Това става възможно чрез изложба на открито, разположена в района на Морска гара – Варна. На 22 табла са показани най-запомнящите се исторически моменти, до които ще се докоснат чужденците. Сред най-интересните от тях е претоварването на камбаните за храм-паметника „Св. Александър Невски“ в столицата. Те са доставени с кораб във варненското пристанище и са превозени до София с влак през 1909 година.

Тази година „Пристанище Варна“ ЕАД, за разлика от други пристанища на Черно море, отчита добър круизен сезон. На Морска гара – Варна се очакват още пет луксозни пътническа кораба, възможни са и допълнителни заявки.

Инициативата на ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД ще се развива. В следващите месеци към експозицията ще бъдат добавени и кадри до днешни дни. Изложбата е разположена в обновената зона около 1-во и 2-ро кейови места. Рехабилитацията на тази най-стара част на пристанището е във финална фаза. Достъп до зоната ще бъде осигуряван за граждани и гости на града само при събития от публичен характер.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент