ITF инспектира 205 кораба в Черно море

korab-elland-maritimebgphotographicВ резултат на проведената кампания в седмицата от 6-ти до 10-и юли, в 29 пристанища на Черно море, наречено “морето на срама” от ITF заради шокиращите произшествия регистрирани там, екипи от съответните Профсъюзи, и ITF инспектори в Русия, Грузия, Украйна, България, Румъния, Турция и Израел насочиха своите усилия за ликвидиране или намаляване на влошените условия на труд на моряците. Това съобщиха пред Maritime.bg от Моряшкия професионален съюз.

От обработените данни, е видно, че са били инспектирани 205 кораба с повече от 3110 членове на екипажи на борда.

В инициативата, която се проведе в района на Източна Азия, екипи от ITF-инспектори и синдикални членове на докерски и моряшки профсъюзи, посетиха кораби в пристанища в Япония, Корея, Русия и Тайван. Целта на тяхната визита е да се запознаят с условията на труд и да съдействат за налагане на достойни условия на труд и заплащане.

В Япония се проведе митинг в седалището на дружеството Kotoku Kaiun, след като компанията отказа да участва в диалог с представителите на синдикатите.

Проблемите в Черноморския регион, сред които основните са оперирането на остарели и необезопасени кораби, се задълбочават и от срива в цените за транспортиране на зърнени стоки, което вероятно ще доведе до нова низходяща спирала на конкуренцията и възможни фалити на фирми, занимаващи се с този вид дейност.

| Още по темата:
| Гледайте филма на ITF ТЪМНАТА СТРАНА НА ЧЕРНО МОРЕ

 

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент