Ислямска държава порази египетски боен кораб

„Ислямска държава“ е извършила нападение над египетски военен кораб в Средиземно море, съобщи израелският в. Хаарец. Бойци на групировката са изстреляли ракета по плавателен съд до бреговете на Синайския полуостров. Съобщение за атаката е публикувано и от свързан с ислямистите акаунт в Туитър. Египетските власти потвърждават за престрелка между бунтовници и кораб на бреговата охрана във водите до северен Синай, в близост до Израел и Ивицата Газа. При инцидента плавателният съд е избухнал в пламъци, но няма жертви или пострадали.


нимка на изстреляната срещу кораба ракета.

В сряда египетските власти съобщиха за осуетен опит за нападения над военен пост на път, свързващ Кайро и бреговете на Червено море.

Последвалият взрив.

Шофьор е отказал да спре и е бил убит от военните. В автомобила му са открити 500 кг. динамит, а от местното крило на ИД поеха отговорност, но опровергаха твърдението на армията, допълвайки, че атентаторът се е взривил, убивайки няколко войници, предаде ОфНюз.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент