Фалира държавното параходство на Литва

litvaМинистерството на транспорта и комуникациите на Литва започна процедура за обявяване в несъстоятелност на базираното в Клайпеда държавно параходство – PC Lithuanian Shipping Company.

Литва държи 56,66% от капитала на компанията, чрез министерството. Продължаващите дълго време финансови проблеми са причина за банкрута на компанията, която е собственик и оператор предимно на бълкери.

Несъстоятелност, според местното законодателство, обявяват всички компании, които са натрупали задължения, надвишаващи два пъти активите. Пред местните медии министърът на транспорта коментира, че с мярката се цели ограничаване на допълнителни загуби. Не е известно дали ще се търсят начини за спасяване на компанията.

В момента за литовското параходство работят 237 души. От 2008 година компанията изпадна в сериозна финансова ситуация, до момента, по неофициални данни, е натрупала над 20 млн. евро задължения. В момента няколко от корабите на дружеството са арестувани в различни пристанища.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент