БМФ Порт Бургас пак на протест

Работниците и служителите в „БМФ Порт Бургас“ излизат на мирен протест срещу планираното поскъпване на електроенергията за бита и индустрията. Митингът ще се проведе на 29 юли 2015 г. /сряда/ от 11 часа пред сградата на Областната администрация в Бургас. Работниците ще изразят своето недоволство от решението на енергийния регулатор, което ще застраши съществуването и на малко останалите работещи български предприятия.

Протестът е организиран от Гражданският инициативен комитет към „БМФ Порт Бургас“ ЕАД. Чрез него инициативният комитет ще даде възможност на участниците в митинга да изразят пред обществеността своето виждане за отрицателното въздействие на планираната цена на тока върху икономиката на страната.

„БМФ Порт Бургас“ е концесионер на пристанищните терминали „Бургас Запад“ и „Бургас Изток – 2“ . Работниците в порта считат, че поскъпването на електроенергията неминуемо ще наложи завишаването на себестойността на пристанищните услуги по обработка на товари, което ще отблъсне товародателите, ще доведе до загуба на клиенти, а вероятно и до загуба на работни места.

Увеличената с около 17 % цена на тока ще доведе до редица негативни последици за всички български предприятия, за тяхното производство и за работодателите, което от своя страна ще рефлектира директно върху гражданите – цените на основните стоки значително ще бъдат значително завишени. Предприятията и работодателите от своя страна ще бъдат принудени да предприемат превантивни мерки, за да избегнат финансовите и икономическите затруднения.

Пристанищните работници изразиха своето несъгласие с намеренията на енергийния регулатор още на 26 юни с протестен митинг пред входа на „Пристанище Запад“. В същия ден и двата терминала на пристанището спряха да работят за 1 час.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по