Китай: Сложихме край на монопола на Южна Корея, построихме контейнеровоз-гигант

cma-cgm-vasco-da-gamaВчера френската компания CMA CGM прие кораб CMA CGM VASCO DE GAMA, който е най-големият контейнеровоз във флота на компанията. Съдът има капацитет 18 000 TEU.

CMA CGM VASCO DE GAMA е и най-големият контейнеровоз, който е построен в корабостроителница в Китай. Официалният сайт на China Radio International съобщи, че е сложен край на монопола на Южна Корея в сектора. Плавателният съд има дължина 399,2 м. и широчина 54 м.

Освен с капацитета си, CMA CGM VASCO DE GAMA се характеризира и с изключително ниски показатели за влияние на околната среда и разход на гориво. Много от технологиите, които са приложени при строителството, са използвани за първи път, коментира China Radio International.

От сайта на CMA CGM става ясно, че корабът ще обслужа линията между Азия и Европа. CMA CGM VASCO DE GAMA е първият толкова голям контейнеровоз, построен в китайска корабостроителница. В Китайската държавна корабостроителна корпорация (CSSC) са заложени още два кораба от серията – CMA CGM ZHENG HE и CMA CGM BENJAMIN FRANKLIN, които ще бъдат предадени през септември и ноември.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че