Няколко хиляди души са посетили новата зона на Пристанище Варна

Няколко хиляди души са посетили обновената зона в тила на 1-во и 2-ро кейови места на Пристанище Варна – Изток. Това съобщиха на официалната си страница във Фейсбук от варненското пристанище.

В момента зоната е отворена и ще бъде достъпна при събития от публичен характер, които вече ще се организират улеснено и светкавично. През следващата година се очаква Варна да бъде домакин на регата от сериите „Тол шипс“. Благодарение на извършената рехабилитация, районът може да се превърне в притегателен център и за много други спортни и културни мероприятия от национален и международен характер, за които вече има проявен интерес.

„Пристанище Варна“ ЕАД е държавен пристанищен оператор, основен приоритет на дружеството е обработката на товари. Обновеният район е пристанищен и под управлението на „Пристанище Варна“ ЕАД, не е отпаднала необходимостта да бъде такъв. Всичко в зоната е така направено, че да може в оперативен порядък – в рамките на денонощие, да бъде възстановено основното му предназначение за обработка или складиране на товари, подчертават от пристанището.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент