Няколко хиляди души са посетили новата зона на Пристанище Варна

Няколко хиляди души са посетили обновената зона в тила на 1-во и 2-ро кейови места на Пристанище Варна – Изток. Това съобщиха на официалната си страница във Фейсбук от варненското пристанище.

В момента зоната е отворена и ще бъде достъпна при събития от публичен характер, които вече ще се организират улеснено и светкавично. През следващата година се очаква Варна да бъде домакин на регата от сериите „Тол шипс“. Благодарение на извършената рехабилитация, районът може да се превърне в притегателен център и за много други спортни и културни мероприятия от национален и международен характер, за които вече има проявен интерес.

„Пристанище Варна“ ЕАД е държавен пристанищен оператор, основен приоритет на дружеството е обработката на товари. Обновеният район е пристанищен и под управлението на „Пристанище Варна“ ЕАД, не е отпаднала необходимостта да бъде такъв. Всичко в зоната е така направено, че да може в оперативен порядък – в рамките на денонощие, да бъде възстановено основното му предназначение за обработка или складиране на товари, подчертават от пристанището.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че