Дават 300 хил. лева за проектиране на ново рибарско пристанище във Варна

ribarsko-pristanishte-asparuhovo-varnaДа се отпуснат 300 000 лв. от бюджета на общината за изготвяне на ПУП и проектиране на рибарско пристанище в местността Карантината в кв. „Аспарухово“. Това решиха по време на днешното си заседание съветниците от комисията по финанси към Варненския общински съвет, предаде Дарик. Те бяха запознати с идеята от главния архитект на Варна Виктор Бузев.

Предвижда се с парите да се изготви Подробен устройствен план за застрояване, както и архитектурен проект. След като бъде изготвен проектът, общината ще може да кандидатства по оперативна програма за финансиране на самото строителство.

В изготвянето на предварителното задание участват служители в БАН, които са направили проучвания на терена и прилежащата му акватория. Бъдещото рибарско пристанище ще се намира между мостика и оградата на военното поделение на Карантината, като терените там са общински и държавни. Главният архитект уточни, че има и частна инициатива на парцел, който се намира в рибарското селище „Острова“. Там също може да бъде построено рибарско пристанище.

Maritime.bg – България / Рибарство

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент