64 хил. тона товари обработило „Пристанище Бургас“ за предния месец

пристанище-бургасВ месец юли „Пристанище Бургас” ЕАД обработи рекордно количество товари – 64 350 тона. За този месец са обработени 20 товарни кораба, акостирали на кейовете на пристанището. Рекордът е достигнат за времето, през което държавният оператор работи единствено на територията на Терминал Изток – 1.

„Пристанище Бургас” ЕАД оперира на 14 корабни места с дължина 1965 линейни метра, разполага с 50 000 кв. м. открити и 35 000 закрити складови площи. За седемте месеца на 2015 година са обработени почти 300 000 тона товари, като преизпълнението на заложения план при товаро-разтоварната дейност е с 3 000 тона.

От началото на каботажния сезон през Морска гара Бургас са обслужени над 18 000 пасажера, твърдят от порта.

Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов изрази увереност в запазване на нарастващия темп на работа и в следващите месеци, което безспорно ще се отрази в осигуряването на достатъчен финансов ресурс за амбициозната инвестиционна програма на дружеството и формирането на допълнително трудово възнаграждение, съгласно клаузите на Колективния трудов договор. Пристанището успешно развива две основни дейности: товаро-разтоварна и пасажерска, а достигнатите резултати показват, че същите се осъществяват в синхрон.

През настоящата година Пристанище Бургас ЕАД инвестира половин милион лева собствени средства за подобряване на инфраструктурата. Сумата е два пъти по-висока от задължителните собствени инвестиции. Със собствени средства се обновяват всички неефективни осветителни тела/ж.р.мачти, складове, транспортни маршрути. Приключи рехабилитацията на подкрановия път на основните 12-то и 13-то корабни места с цел запазване и увеличаване на товаро-разтоварния капацитет. В момента се подменя и водопроводната мрежа на 11- то, 12-то и 13-то корабни места.

Условията за товаро-разтоварна дейност значително ще се подобрят и чрез инвестицията на ДП „Пристанищна инфраструктура”, което през м.юли обяви обществена поръчка за възстановяване /полагане/ на бетонови настилки в складовите полета на 12-то и 13-то корабни места с обща площ от 7000 кв.м.

За увеличаване на атрактивността и функционалността на „Марина порт – Бургас”, свързано и с реализиране на допълнителни приходи се изграждат и двете нови халета за обслужване на яхтите – ремонтно и основно. От 1 август Марината започна да приема състезателите от 30 страни –участници в предстоящото европейското първенство по ветроходство в олимпийските класове 420 и 470, което започва на 9 август.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент