20 години доброволческо сдружение за морско хуманитарно спасяване „БУЛСАР”

bulsar20 години навършва доброволческото сдружение за морско хуманитарно спасяване – БУЛСАР. Maritime.bg научи, че по повод годишнината инициативен комитет организира форум. Целта на организаторите е да бъдат събрани на едно място доброволчески и държавни структури, предимно от черноморско-средиземноморския, балтийския и други по-далечни региони, представители на държавните структури в България, отговорни за осигуряване на морската безопасност като цяло и за добросъвестното и точно изпълнение на конвенционалните задължения на Р.България в тази сфера.

Дискусионната тема на събитието, което се открива на 6 август в Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е свързана с ролята и приносът на специализираните морски доброволчески формирования за повишаване ефективността на спасителните акции.

На форума са поканени международни структури, имащи отношение към проблемите на морската политика, касаеща защитата на човешкия живот по море, екологията на морето и други.

„Ние считаме, че присъствието на хора от организации като: ИМО, ИКАО, Коспас-Сарсат, от Европейската комисия, Парламентарната асамблея за икономическо сътрудничество на черноморските страни (PABSEC) и други, би помогнало за изграждане на национална стратегия по въпросите на морското спасяване и екология на морето“, коментират от БУЛСАР.

От сдружението дебело подчертават, че споделянето на опита на страните членки на IMRF по отношение ръководството, планирането и осъществяването на спасителни акции, характеристиките на спасителните единици, привличането на структури разполагащи с алтернативни спасителни плаващи и въздухоплавателни средства, прилагането на нови-модерни технологии и ресурси, ще помогне за повишаване ефективността на спасителните акции, ще допринесе за повишаване на морската ни култура за транспортна и социална безопасност.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент