Нов конгресен и научно-изследователски център изниква до Морска гара – Бургас

morska-gara-burgasНова сграда ще бъде построена в непосредствена близост до Морска гара – Бургас и Бреговия център за управление на корабния трафик, научи Maritime.bg. Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ вече е обявило процедура за избор на изпълнител за предпроектно проучване за проектирането и изграждането на обекта.

В новата сграда ще има и прилежащи офис площи, сочи заданието. Тя ще стане дом и на научно-изследователски и неправителствени организации.

Сред функциите на новата сграда ще бъде контрола и изследването на Черно море, както и в нея ще се извършват конгресни дейности.

От ДППИ потвърдиха информацията на Maritime.bg и уточниха, че проектът е на стойност около 60 хил. лева.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че