Висока оценка получиха Военноморските сили от министър Ненчев

voennomorski-sili-praznikИма много символика в срещата на историята с носителите на бъдещето, поели знамената и заветите на славните си предшественици. Това каза в словото си министърът на отбраната Николай Ненчев днес, 9 август, на тържествената церемония по повод връчването на пагоните на курсантите-випускници на висшето военноморско училище. Събитието е финалът и на честванията на 136-та годишнина на Военноморските сили.

Министър Ненчев отбеляза, че пред бъдещите офицери стои важната отговорност за охраната и защитата на източната граница, не само на България, но и на Европейския съюз. „Заради променената среда за сигурност, това ще бъде изпитание и предизвикателство за вас, с което, убеден съм, достойно ще се справите“, каза още министърът на отбраната.

Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов поздрави випускниците и подчерта, че полученото образование е добра основа за бъдещето им развитие като офицери.

Министър Ненчев и вицеадмирал Николов връчиха пагоните и наградиха първенеца на випуска и отличниците на специалности.

Моето послание към вас е свързано с девиза на откривателите на двете Америки, че „трябва да плуваш, а не да живееш“. Днес бих искал да ви кажа: „Трябва да плувате, за да живеете по-добре, да живеем всички по-добре и по-сигурно в Европа!“. Това каза министър Ненчев вчера, 8 август, на тържественото събрание по повод празника на военните моряци. На събитието бяха отличени с награди от министъра на отбраната и началника на отбраната военнослужещи и цивилни служители от състава на ВМС.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост