Руски бойни кораби обстрелват позиции на „Ислямска държава“ от Каспийско море

Caspian_Flotilla_ParadeЧетири руски бойни кораба изстреляха 26 ракети по „Ислямска държава“ в Сирия. Това заяви военният министър на Русия Сергей Шойгу по време на среща с руския президент Владимир Путин, цитиран от РИА „Новости“.

Тази сутрин четири кораба от Каспийската флотилия изстреляха 26 крилати ракети по позиции на „Ислямска държава“ в Сирия. Всички цели са били унищожени, няма цивилни жертви, разкри Шойгу пред руския президент.

Шойгу допълни пред телевизионния канал „Россия 1″, че ракетите са с морско базиране „Калибр“ и че са били насочени към 11 цели.

Резултатите от ударите потвърждават високата ефективност на ракетите на голямо разстояние – почти 1 500 километра, добави той.

Според Шойгу унищожени са контролен център за управление, 12 склада с боеприпаси, струпана бойна техника и тренировъчни лагери на терористите.

Иначе Путин уточни, че стрелбата от кораби на Руската Федерация по обекти на „Ислямска държава“ в Сирия е проведена от акваторията на Каспийско море с оръжия с голяма прецизност. По думите му всички цели са поразени.

Президентът на Русия добави, че стрелбата по терористите в Сирия от Каспийско море свидетелства за добрата подготовка на военнопромишления комплекс и руските военни.

Според Путин твърде рано е да се говори за резултати от руската операция в Сирия. Руският държавен глава разчита руските въздушни сили да подкрепят действията на сухопътната армия на Сирия.

Той разкри интересна информация, че френският президент Франсоа Оланд е предложил обединяване на силите на президента Башар Асад със Свободната сирийска армия срещу „Ислямска държава“.

Шойгу от своя страна коментира проблема с Турция, пояснявайки, че Москва поддържа контакт с турските партньори за разрешаване на въпроса с турската граница, предаде news.bg. Припомняме, Турция обвини Русия, че руски самолети са нарушили въздушното пространство на турската държава.

По думите на военния министър Русия и коалицията на Запада няма да могат да победят „Ислямска държава“ без да си взаимодействат

Той повтори позицията на Москва, че военното министерство е готово да започне координиране на борбата срещу „Ислямска държава“ с Пентагона.

Разстоянието от Каспийско море до Сирия е около 1000 километра от най-южната точка на акваторията.

Военното министерство на Русия обяви, че са поразени 112 цели в Сирия.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент