Пристанище Бургас прие „Island sky”

island-sky„Island sky” акостира на Морска гара вчера. В Бургас пристигнаха 100 пасажери. Повечето от туристите след пристигането се отправиха на организирана екскурзия към града на ЮНЕСКО – Несебър.

Корабът впечатлява с луксозна атмосфера и изключителни услуги. „Island sky” е дълъг 91 метра, широк – 16 метра и газене 4,3 метра.

Съдът приема максимално до 114 пасажери, макар размерите му да позволяват настаняване на много повече туристи. Вместо това на пасажерите се предлагат големи апартаменти, луксозно обзаведени общи части и просторни външни палуби.

Ръководството на круизната компания Noble Caledonia, в чиято флотилия е „Island sky” е на мнение, че такива малки кораби позволяват създаване на маршрути и бордова атмосфера, която е благоприятна за опознаване на света и изучаване на неговите чудеса в компанията на съмишленици туристи, в топла и приятелска атмосфера на борда. „Небесният остров” е построен пред 1992 година, но през 2010 е преустроен и обновен.

Корабът извършва круиз в Черно море и след Костанца Бургас е неговата предпоследна спирка. „Island sky” ще отплава вчера привечер към Истанбул.

Круизният сезон на бургаското пристанище продължава. Следващият пасажер, който Морска гара очаква е МSС – Sinfonia.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент