Булярд строи още корпусни конструкции за Daewoo Mangalia

1„Булярд Корабостроителна Индустрия“ АД сключи нови договори с „Daewoo Mangalia Heavy Industries“ за изграждане на корпусни конструкции. Това съобщиха от предприятието пред Maritime.bg.

В българската корабостроителница ще се строят още 5 надстройки и допълнителни корпусни конструкции, като междинни палуби за сухотоварен кораб и надлъжни прегради на танкери, строени за “Tsakos Energy Navigation Limited “. Крайният срок за изработка на тези секции е средата на 2016 г. Класификационната организация, под чийто надзор ще се извършва изграждането,  е  “Det Norske Veritas- Germanischer Lloyd” (DNV- GL).

Maritime.bg припомня, че в края на 2014 г. „Булярд Корабостроителна Индустрия“ АД сключи договор с румънската корабостроителница „Daewoo Mangalia Heavy Industries“ за изграждане на корпусни конструкции от надстройката на кораб със стр. № 1060 (проект Anangel, 180 000 тона дедуейт – кораб за превоз на насипни товари). Изработката на секциите включва изграждане на корпус и пълно насищане (тръбарско, ел., вентилационно, дърводелско и т.н.) и боядисване по пълна схема. Класификационната организация, под чийто надзор се извършва дейността, е “America Bureau of Shipping” (ABS).

„След успешното издаване на първата партида секции последва сключването на нов договор. С това основните цели на  „Булярд Корабостроителна Индустрия“ АД  за ново строителство са постигнати“, коментират от предприятието, допълвайки, че за последните 9 месеца компанията е увеличила своя персонал с 29 %, а средната работна заплата се е повишила с 52 %.

4

През следващата година „Булярд Корабостроителна Индустрия“ АД  ще продължава да следва своята стратегия за развитие, като ще отчита максимално влиянието на пазарните и финансови ситуации и ще се концентрира силно върху ценовата и производствена ефикасност. В началото на 2016 г. предстои среща между ръководствата на  „Булярд Корабостроителна Индустрия“ АД и „Daewoo Mangalia Heavy Industries“, на която ще се уточнят параметрите за подписване на нови договори за изграждане на корпусни конструкции.

2
Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС