Братоев: Ще работя за развитие на киловото ветроходство

Управителен съвет на Българската федерация по ветроходство се състоя във Варна преди броени дни. На него за вицепрезидент на федерацията бе избран Лъчезар Братоев. На Братоев бе възложено да представлява федерацията и в Българската асоциация на спортните яхти.  Братоев за втори път заема този пост. Преди 2 мандата той също бе вицепрезидент на БФВ, припомнят запознати.

Блиц интервю на Емилиян Ялъмов, yep.bg

Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив

–          Г-н Братоев, какви са първите стъпки, които ще предприемете като вицепрезидент?

–          Ще работя за развитие на киловото ветроходство. Желанието ми е да има повече и по-добре организирани регати. Румъния се развива изключително силно в това отношение, а тук нещата изостават. Имаме все по-малко участници. Усеща се някаква незаинтересованост. Едва няколко клуба развиват киловото ветроходство у нас. Това трябва да се промени.

–          Как ветроходството ще стане по-привлекателно като спорт?

–          Със сериозно отношение и много работа. Трябва да се спазват правилата в регатите. Всеки да гледа професионално и стриктно да изпълнява задълженията си. Визирам съдиите и регатните офицери. Сега се правят много компромиси, което е направо мечешка услуга. Това отблъсква състезателите.

–          Да очакваме ли нови регати, които ще организирате през идната година?

–          Трудно ми е да кажа отсега. Със сигурност обаче ще развивам регата „Варна ченъл къп“, която е уникална за страната ни. Надявам се през 2016 г. да успеем да привлечем към нея състезатели от други държави и да придобие международен характер. Както и друг път ще поканим ветроходци от Турция и Румъния, които се надявам да се включат. За турците това ще е малко по-сложно, защото само седмица след нашата регата е състезанието им „Босфорус къп“.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент