Рекорд на преминалите товари през Панамския канал

panamski-kanal340,8 млн. тона товари са преминали през Панамския канал до 30 септември т.г., съобщиха властите. Това е исторически рекорд, уточняват от ръководството на канала. Maritime.bg припомня, че през 2012 г. бяха отчетени 333,7 млн. тона (PC/UMS) товари, които преминават през канала.

„Стремим се непрекъснато да се развиваме, да осигуряваме първокласни услуги за глобалното корабоплаване и разрастващите се нужди“, коментира изпълнителният директор на администрацията на канала Джордж Куиджано.

Администрацията на канала съобщи, че статистиката отчита най-много преминали товари с контейнеровози, следвани от бълкери, танкери и автомобиловози.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.