Река Дунав – пътят към сърцето на Европа

APPDИзпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ (ИАППД) кани всички граждани и гости на град Русе да станат част от Деня на отворените й врати. Събитието ще се проведе на 30 октомври (петък) под мотото „Река Дунав – пътят към сърцето на Европа“. Началото ще бъде дадено от изпълнителния директор инж. Павлин Цонев в конферентната зала на Агенцията на бул. „Славянски“ № 6 в 10:00 ч. Той ще направи ретроспекция на работата на структурата, като всичко това ще бъде придружено с иновативна презентация, музика и настроение. Това съобщиха пред Maritime.bg от агенцията.

Програмата ще продължи с посещение на Хидрометеорологичната станция на ИАППД, която се помещава във Флотската кула. От 11:00 ч. там ще бъде открита музейна сбирка, събрала уреди и инструменти от 50-те години.

Събитието ще завърши с качване на кораб „Тодор Каблешков“, построен в Австрия през 1962 г. Желаещите ще имат възможност да разгледат кораба, с който се извършват хидрографски проучвания и измервания по р. Дунав.

ПРОГРАМА

I-ва част: Откриване Деня на отворените врати

Сградата на ИАППД, конферентна зала, бул. „Славянски“ №6

10:00 ч. – откриване на събитието от изпълнителния директор инж. Павлин Цонев

10:45 ч. – кафе-пауза

II-ра част: Откриване на музейна сбирка

Сградата на Флотската кула, ул. „Тодор Минков“ №12

11:00 ч. – посещение на Флотска кула с организиран транспорт от сградата на ИАППД

11:15 ч. – откриване на музейна сбирка

11:45 ч. – връщане на посетителите обратно до сградата на ИАППД

III-та част: Посещение на кораб на ИАППД

14:00 ч.  – качване на кораб „Тодор Каблешков“ от понтон №2

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за