Oще три кораба влизат във флота на БМФ

TESORO
Още три кораба влизат във флота на „Параходство Български морски флот“, научи Maritime.bg.

Компанията придобива два хендисайз бълкера от фалиралата Samsun Logix Corp. Съдовете са строени в китайската корабостроителница Liaoning Hongguan през 2010 година. Това са кораби TESORO и REGINA (32000 dwt). За сделката Maritime.bg получи официално потвърждение от компанията.

По непотвърдена информация, компанията инвестира и в покупката на портови влекач. Съдът е с малки размери и е удобен за работа в родните пристанища, корабостроителни и кораборемонтни заводи. Източници на Maritime.bg в Турция коментираха, че съдът ще пристигне у нас до края на настоящата седмица.

Последната сделка на БМФ за покупка на нови кораби за флота на компанията бе през месец март. Тогава компанията придоби два бълкера от COSCO, които вече плават под имената БЕЛМЕКЕН и ПЕРСЕНК.

Още по темата: Шест нови кораба приема БМФ през следващите 2 години

REGINA
Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Министър Калин Стоянов: „Балчик“ ще бъде активиран и в операции по търсене и спасяване на море

На Морска гара - Бургас бе именуван новият кораб "БАЛЧИК" на "Гранична полиция". Кръстница на 45-метровия гранично-полицейски кораб стана главен комисар Росица Димитрова,

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме