400 млн. долара инвестира Русия в пристанище Новоросийск

port-novorossiysk400 млн. долара ще инвестира Русия за развитие на пристанището в Новоросийск. Мащабната реконструкция ще започне в началото на следващата година, предвижда се да завърши до 2020 година.

С предстоящото развитие на пристанището, местните власти очакват да бъде увеличен общият брой преминали контейнери с 15%, както и да се подобри конкурентоспособността спрямо най-големите украински терминали.

В момента на терминалите на порта се обработват контейнеровози с капацитет до 6 хил. TEU, като се очаква след градежа да бъдат приемани съдове с капацитет до 10 хил. TEU.

С около 9% намаля товарооборотът през пристанището досега през годината. Сред основните причини са ниските цени на петрола, наложените срещу РФ санкции и сривът на руската рубла.

При предстоящото разширяване на порта, според местните власти, ще бъде подобрена и прилежащата инфраструктура – пътища и жп-връзки.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент