Артисти изрисуват контейнерите на ZIM

343699411Израелската компания ZIM кани артисти на борда на контейнеровозите си, които да ги изрисуват. По този начин компанията ще отбележи 70-ата годишнина от създаването си. Компанията планира да представи избраните творби – изрисувани стандартни контейнери, през 2016 година в Тел Авив, както и в шест други града.

„ZIM винаги е насърчавала творческите решения“, коментира изпълнителният директор на фирмата Рафи Даниели. По думите му изкуството е универсален език – мост между хората и различните култури, точно това е причината компанията да избере този нестандартен начин за отбелязване на годишнината си.

Известен факт е, че бившият собственик на компанията – Сами Офер, притежаваше една от най-скъпите частни арт колекции в света.

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от