Артисти изрисуват контейнерите на ZIM

343699411Израелската компания ZIM кани артисти на борда на контейнеровозите си, които да ги изрисуват. По този начин компанията ще отбележи 70-ата годишнина от създаването си. Компанията планира да представи избраните творби – изрисувани стандартни контейнери, през 2016 година в Тел Авив, както и в шест други града.

„ZIM винаги е насърчавала творческите решения“, коментира изпълнителният директор на фирмата Рафи Даниели. По думите му изкуството е универсален език – мост между хората и различните култури, точно това е причината компанията да избере този нестандартен начин за отбелязване на годишнината си.

Известен факт е, че бившият собственик на компанията – Сами Офер, притежаваше една от най-скъпите частни арт колекции в света.

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент