Продават хероин на американски самолетоносач

 Мъж и жена, служители на Военноморския флот на САЩ, се признаха за виновни, пред федералния съд във Вирджиния, по обвинения за разпространение на наркотици на борда на боен кораб.

Доналд МакМанус (22 г.) и Брена МакМанус (23 г.) са разпространявали хероин на борда на самолетоносача USS George H.W. Bush. Според разследването, младите служители продавали наркотика, когато корабът бил на планов ремонт в Норфолк.

Младият мъж бил моряк, а съпругата му – цивилен служител на флота. Жената осигурявала наркотиците, носила ги на самолетоносача, а мъжът ги разпространявал сред екипажа.

Съдът може да наложи присъди до 20 години на всеки един от тях, предаде Ройтерс. От разпространените от местните медии документи не става ясно как са заловени дилърите, нито дали е установен броят на наркозависимите им клиенти на борда на американския самолетоносач.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морското оборудване

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морско оборудване, пише в издадено от Европейската комисия мотивирано становище. В