Сложиха пожарникар за регионален шеф на ИАРА

Друг шеф на регионален център „Рибарство и контрол – Североизточна България“ назначиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) вчера, пише „Черно море“.

Новият началник на отдела се казва Сашко Грудев и досега не е работил в структурите на агенцията, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Комисар Грудев обаче е познат на обществеността. Той бе шеф на Областната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ – Варна, до края на 2008 г.

В първите дни на 2009-а комисар Грудев бе изненадващо пенисониран от тогавашния шеф на МВР Михаил Миков. Сега Грудев замени на длъжността временно изпълняващия задълженията Атанас Чолаков, който отново се връща на предишния си пост – началник на сектор „Рибарство и контрол“ в Добрич.

Рибари обаче негодуват срещу поредната смяна на контролиращите дейността им. Те категорично не са съгласни хора, които не са работили в структурите на агенцията, да постъпват на такива длъжности.

За да изпълняваш задълженията на началник на целия регион, трябва поне малко да си запознат с материята. Понякога се получава така, че ние, рибарите, учим контролиращия орган за съществото на работата ни„, коментира Йордан Харасимов, зам.-председател на риболовната браншова организация „Черноморски изгрев“ и управител на „Север експорт“ ООД.

Нямаме нищо лично срещу човека, но какво може той да разбира от рибарство, гневят се те.

Харасимов е категоричен, че постоянната смяна на началниците може само да дърпа назад бизнеса, тъй като докато новите шефове навлязат в естеството на работата, те вече са отстранени. Така рибарите трябва постоянно да се сработват с новите контролиращи органи, а често и да им обясняват неща, с които те би трябвало да са наясно.

Случвало ми се е преди време да разяснявам какво е трал, как изглежда и какво представлява на началник, който уж трябва да знае това много добре„, възмущава се Харасимов.

Той и колегите му се надяват постоянната смяна на шефове да спре, за да тръгнат нещата за бизнеса по-гладко. / „Черно море“.

maritime.port.bg – Рибарство

Пожар на риболовен кораб

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и