Ежеседмична регата събра 8 яхти във Варненския залив

regatta-svoboda-25-minЕжеседмичната ъндърграунд регата „Свобода“, която се организира в едноименна фейсбук група от шепа варненски ентусиасти, се проведе и през изтеклата неделя.

По всичко личи, че състезанието е харесвано от яхтсмените. Регатата няма награден фонд, но въпреки това събира под ветрилата все повече почитатели, пише yep.bg. Осем са били яхтите, които са се включили в гонката вчера. Лодките „Сирус“, „Дари“, „Албирео“, „Алгол“, „Бож“, Аура“, Бавария 34“ и „Нимана“ са изминали 15,5 морски мили.

„Отново направихме състезание с приятели, за които да плаваш е достатъчно удоволствие“, написа в страницата си в социалната мрежа адвокат Стоян Киров, който е един от радетелите за популяризирането и разрастването на регатата.

Maritime.bg – Спорт / България

Последни новини

Последни новини

Министър Калин Стоянов: „Балчик“ ще бъде активиран и в операции по търсене и спасяване на море

На Морска гара - Бургас бе именуван новият кораб "БАЛЧИК" на "Гранична полиция". Кръстница на 45-метровия гранично-полицейски кораб стана главен комисар Росица Димитрова,

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме