Без пътнически кораби в Черно море през следващия сезон?

port-burgas-morska-garaИзключително негативна прогноза за следващия круизен сезон в Черно море, изказа специалист от гръцка компания пред Maritime.bg. Пожелалият анонимност специалист коментира, че големите компании, които досега изпращаха пътнически кораби в Черно море, планират оттегляне от този пазар през следващия сезон.

Основната причина, която те посочват, е нестабилната политическа обстановка в региона. Тази година всички пристанища на Черно море усетиха сериозен спад на посещенията, като в някои от тях общият брой се е сринал с над 70%.

Освен района на родното Черно море, силно засегнати ще бъдат и някои пристанища в Турция. Към момента основните играчи в този бизнес се фокусират в западната част на Средиземно море, избягвайки и непредлагайки круизи в пристанищата в източната част. Основна причина, според гръцкия специалист, е ситуацията в Сирия.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент