“Шквал” се завърна от противоминно учение в Турция

image-45de0ff58ceabe4f5fd07a397cb4495bda3b99841080423112772a9195420c69-VБазов миночистач „Шквал” се завърна от участие в противоминното учение на Военноморските сили на Република Турция „Nusret 2015”.

По време на учението, провело се в района на залив Сарос, корабът участва в противоминна операция, приемане и предаване на леки товари на ход, буксировка на повреден кораб, тактическо маневриране, отразяване атаките на въздушен противник и асиметрична заплаха, сигнални и радио учения.

Базов миночистач „Шквал” беше успешно сертифициран по стандартите на НАТО.

Командирът на военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков посрещна екипажа и им благодари за успешното изпълнение на поставените задачи.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент