Настаняват бежанци на пътнически кораби в Германия

MPS_DIANAВластите в Германия настаниха бежанци на борда на пътнически кораби, предаде агенция ДПА. 16 души са били преместени на кораби „ДИАНА“ и „СОЛАРИС“, които се намират в района на Дортмунд.

Предполага се, че до няколко дни още бежанци ще бъдат изпратени на двата кораба, с общ капацитет от 180 души.

„Засегнатите лица биват питани предварително дали искат да отидат на кораб“, каза говорителка на градската управа в Дортмунд. Тя посочи, че много от хората са травматизирани, защото са дошли, като са прекосили Средиземно море с лодки, пише БТА.

На „Диана“ и „Соларис“ се настаняват възрастни и семейства с деца, за които има изискване да са поне на 15-годишна възраст. Корабите, които се обслужват от организацията „Каритас“, са наети от Дортмунд за двегодишен период от холандските им собственици.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за