Само две нарушения с джетове във Варна за сезона

jetСлаб летен сезон отчитат от Морска администрация – Варна. Това съобщи к.д.п. Валентин Енчев, директор на ДМА – Варна, цитиран от Радио Фокус.

Статистиката сочи, че годишните прегледи са започнали на 27-и февруари по предварително утвърден график. До октомври преглед са минали 581 плавателни съдове, като освен това са приключили и годишните прегледи по боцманатите, където са проверени около 335 плавателни съда.

Кап. Валентин Енчев допълни, че най-често срещаните забележки са свързани с изтекли срокове на годност на различно спасително оборудване, неосвидетелствани пожарогасители, изтекъл срок на годност на пирохтеника, опресняване на регистрационните номера по лодките и др.

Кап. Валентин Енчев допълни, че са извършени проверки по море на 172 плавателни съда, а освен това са извършени и 62 проверки на плажовете в състава на комисии на МРРБ.

Констатирани са 2 нарушения на джетове каращи в зоната за къпане, в района на варненския Централен плаж. Други две нарушение са установени на плавателни съдове за сезонен превоз, които са застанали неправомерно на 1-ва буна и
са влизали на море с хора при вълнение превишаващо разрешеното. Кап. Валентин Енчев посочи, че са съставени актове за административни нарушения.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални