50% по-малка печалба отчете Maersk

maerskДнес датската корпорация MAERSK публикува своя финансов отчет за третото тримесечие на годината, както съобщи по-рано Maritime.bg. Според документа, конгломератът отчита 778 млн. щ. долара печалба, което е с близо 52% по-малко от планираното и с 19% по-малко от предходния период на миналата година.

Едва 7,6% е възвращаемостта на вложения капитал, в сравнение с 12,7% за същия период през миналата година.

„Спадът от близо 50% е отчетен, заради състоянието на контейнерните пазари, както и печалбите на Maersk Oil, които бяха засегнати от цената на петрола“, коментират от пресслужбата на корпорацията.

Maritime.bg припомня, че групата започва съкращения във всичките си подразделения. Най-мащабни ще бъдат те в Maersk Line, където ще бъдат съкратени 4 000 души до края на 2017 година. Поне 200 ще са съкратените в Maersk Oil, а още толкова ще трябва да напуснат Maersk Supply.

Още по темата: 4000 души ще бъдат съкратени в Maersk Line

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на

Хутите: Екипажът на „Galaxy Leader“ общува със семействата си

На екипажа на задържания автомобиловоз GALAXY LEADER е позволено да общува със семействата си. Това каза говорителят на Ансар Аллах Мохамед Абдулсалам. Тази информация бе