Двама загинаха след скандал на риболовен кораб, заляха ги с киселина

longlinerДвама филипински моряци загинаха, а други четирима пострадаха сериозно след инцидент на борда на риболовен кораб на около 265 nm от бреговете на Тайван.

Инцидентът е станал през миналия месец, съобщи бреговата охрана на Тайван, цитирана от местната централна новинарска агенция.

Властите не съобщават името на риболовния съд, но уточняват, че на борда му е имало 52 души – трима от Тайван, 15 индонезийци, 15 виетнамци и 19 филипинци. До гибелта на двамата филипинци се стига след сериозен скандал между филипинците и виетнамците на борда.

Сблъсъкът не е бил овладян от офицерския състав, стига се до зловещо заливане с киселина, следствие на което загиват двамата филипинци. Други четирима са със сериозни наранявания.

Целият екипаж на плавателния съд е бил разпитан от местните власти. Мъжете, които не са участвали в скандалния сблъсък, са били освободени.

Снимката е илюстративна.

Maritime.bg – Свят / Инциденти

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и