ДППИ започва драгиране в бургаските пристанища

zasednal-korab-pristanishte-burgasДрагират подходните плавателни канали и пристанищните акватории на пристанищата и пристанищните терминали, разположени в т.н. Малък бургаски залив, акваторията на Пристанищен терминал “Росенец” и акваторията на Пристанищен терминал Несебър.

За целта ДП „Пристанищна инфраструктура“ обяви обществено поръчка за избор на изпълнител, сочи справка на Maritime.bg.

„Във връзка с нормалното подхождане и безаварийно маневриране на корабите и осигуряване на достъпа до корабните места на пристанищата за обществен транспорт в района на Бургас, както и повишаването на сигурността на експлоатацията, е необходимо извършването на драгажни работи за осигуряване на проектните параметри на подходните канали и акватории. Целта на обществената поръчка е възстановяване на проектните дълбочини в подходните канали и акватории на пристанище Бургас (Изток-1, Изток-2 и Запад), зоната на преместения плаващ док пред КРЗ, подходния канал за пристанище „Бургаски корабостроителници”, подходния канал за пристанищен терминал „Росенец”, подходния канал за пристанище „Трансстрой” и оперативната зона на пристанищен терминал Несебър“, коментират от ДППИ.

Рехабилитационните работи включват драгиране на натрупаните наносни материали в подходните канали и акватории.

Къде ще се извършва драгирането:

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС