Турски корабособственик: В корабоплаването няма място за политика

a2
Енгин Озтюран

В корабоплаването няма място за политика. Това написа в една от големите Черноморски групи в социалната мрежа Фейсбук турският корабособственик Енгин Озтюран от „Кунда шипинг“.

По думите му, представляваната от него компания оперира 9 кораба между Русия и Турция. „Има изключително много фалшиви сигнали и информации по повод ситуацията между Русия и Турция и начините, по които двустранните отношения се отразяват на корабоплаването“, отбелязва той.

Озтюран дебело подчертава, че няма никакви проблеми при обработката на неговите кораби, плаващи предимно под турски флаг, в руски пристанища.

Всичко е нормално. Агенциите, митниците, както и всички представители на администрациите работят абсолютно професионално“, казва той.

Политиката си е политика, но ние – заетите в морската индустрия, трябва да продължим нормалните си търговски отношения“, подчертава той. Турският корабособственик изразява надежда, че политическите брожения между двете страни ще бъдат решени по мирен път в най-скоро време, защото по думите му, Турция се нуждае от Русия, както и обратното, за да се развива бизнесът.

В тази връзка той призовава всички свои колеги, както от Турция, така и от Русия, да си сътрудничат.

Озтюран подчертава още, че няма никакви въведени ограничения в турски пристанища за руски кораби.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Преди 60 години е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас

Преди 60 години на днешната дата е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас. На 2 юни 1963 г. е вдигнат флагът на първия от новодоставените шест

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).