Петима арестувани за измами с евросредства за корабоплаването в Кипър

DSC_5371Петима души са арестувани от полицията в Лимасол, Кипър за присвояване на 72 хил. евро от средствата на ЕС, предназначени за местния Департамент на търговското корабоплаване.

Задържани са 42-годишен мъж, служител в отдела, съпругата му (26 г.), както и трима чужди граждани на 34, 33 и 24-годишна възраст.

Мъжът е бил отговорен за изработването на изследователски програми, финансирани от ЕС, пише Българският вестник в Кипър.

Разследване установява, че на компаниите, създадени от служителя, е било възложено да работят по осем различни програми.

Съпругата му и другите три жени са били наети в компаниите, получили около € 72 000 чрез отдела за търговското корабоплаване. Полицията съобщи, че заподозрените са били разследвани във връзка със заговор за извършване на престъпление, измама, злоупотреба с власт и пране на пари.

Те ще бъдат изправен пред местен съд. Полицията е конфискувала компютри и различни документи за допълнително разследване.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за