К.д.п. Живко Петров: Некоректно е да се говори, че ремонтът в Русе е за 5 работни места

дирекция-морска-администрация-русеИзпълнителният директор на „Морска администрация“ к.д.п. Живко Петров определи като некоректно отразени подробностите по информацията, че изпълнителната агенция в Русе ще плати близо 80 000 лв. за изработването на дизайнерски мебели на 5 работни места.

„Обществена поръчка има, тя е публична и достъпна за абсолютно всеки. Това, което е некоректно отразено са всъщност подробностите“, каза капитан Петров, цитиран от БНР и добави: „Една от функциите на дирекция „Речен надзор“ в Русе, която е териториално поделение на ИА „Морска администрация “, е обслужване на морски лица. На всички тези лица се поддържат досиета и в срок най-малко на 5 години веднъж им се подменят всички сертификати за правоспособност и допълнителна подготовка. Освен това „Морска администрация “извърши структурна реформа и създаде главна дирекция „Аварийно-спасителна дейност“, която е със седалище Варна, но има отдел и в Русе. Това налага и реорганизация на работните места. Сградата, в която ще бъде извършен този ремонт и разгръщане на офиси за обслужване на морските лица е паметник на културата – една от култовите сгради в Русе. В тази сграда на първия етаж има зала в размери около 65-75 кв. м. с още една по-малка зала, в която именно предвиждаме да разгърнем цялото административно обслужване на клиентите. Там трябва да се разгърне цялата картотека на морските лица, както и архивът“, подчерта още Петров.

Той заяви още, че в тази поръчка не се включват само мебели, а и отопление на залата, както и осигуряване на вентилация, тъй като там дограмата е от неотваряеми прозорци. Той уточни също, че най-вероятно сумата ще бъде значително по-малка.

Maritime.bg припомня, че в централните информационни агенции бе съобщено, че ИАМА ще разходи, чрез обществена поръчка, близо 80 хил. лева за дизайн на мебелировка на пет работни места.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на